Може ли обикновенна камина да гори пелети

Публикувано на: 09.07.2019

Снощи си говорихме да вземем някакъв агрегат около 2кв да можем поне една духалка и една лампа да пуснем към него ако нещо се случи. Средната топлоефективност на 1 кг.

Искаш да кажеш, че през зимата соларите работят и отопляват? Ако камината е в къщата, примъкването на дървата вътре си е тежък и не много чист процес. Една от най-важните причини за нас да се преместим. Пробвали сме всички варианти. Имаме вила в планината, която целогодишно е прохладна, тъй като самото място си е доста студено.

Горещо препоръчвам парно на пелети. Съответна 4 хиляди лева инвестиция за пелети бяха безполезни. Ех, но в никакъв случай като кот. Соларите освен за топлата вода има байпас на електрониката да подпомага и кръга на отопление.

Пелетите са най-екологично чистото твърдо гориво?

През годините се поддържа и обновява от Клуб на привържениците на Фолксваген в България. Бойлера е страшен консуматор. Ако желаете да отоплявате едно помещение, ние Ви препоръчваме камина без необходимост от изграждане на допълнителна водно-отоплителна система.
  • Много благодаря.
  • Каква камина на пелети е подходяща за моя дом? Пелети за отопление от EkoPeleti.

Отопление на едно помещение

Току-що научих за цена от лв, но нямам представа хубави ли са и на кой производител. Чета, че вода-вода излизат най-скъпо заради сондажите и цената на тези сондажи около 5 хил. Оставихме само тази в механата.

Цитат на: Янтра в пт, 15 юли , Купихме си къща около кв. Нещо такова беше. Вие си решавате.

  • Термопомпи - предполагам, че инвестицията ще е хил. Преди да запали и като изгасне се чува едно като вентилатор.
  • Отиди на страница Предишна 1 2 3 4 Следваща. Цитат на: Shaw7y в пн, 23 юли ,

Ако се намират в помещения с рязка промяна на температурите, която ще е пригодена за апартаменти! По принцип и на мен това ми е едно от съображенията. Отопляваме два етажа с обща площ около квадрата плюс бойлер. Интересно ми е дали имате представа, те са подложени на ефектите на кондензацията, тъй като имаме стара инсталация антично котле за твърдо гориво. Това е по силите само на ядреното гориво. Сега разработват и пелетна камина.

Представи си и визуално 80л вода измръзнала зимата Стига сте чели примери и глупости из тоя интернет Спирам с тая тема. С приемането на общите условия потребителят се съгласява, че използването на предоставените услуги и информация е изцяло на негов риск и отговорност.

При съхранение на открито те поглъщат влагата от въздуха.

Мит 6. Prity GA26 New line. По принцип отоплението е едно от първите неща, които се предвиждат при един ремонт. Не цапат. Питам, защото не знам как да направим - дали долу в мазето да е инсталацията или така с камина в хола и не мога да се ориентирам в предимствата и недостатъците.

Отопление на жилище от 70 до 130 кв. м.*

Оставихме само тази в механата. Беше евтино с него ама не изглежда много добре като инсталация. За мръсотията да не говорим, защото пепелта иска и почистване Нещо такова беше.

Беше евтино с него ама не изглежда много добре като инсталация. Освен това малкият размер на пелетите създава опасност част от тях да пропаднат в пепелната кутия, може ли обикновенна камина да гори пелети. Обмисляме и ние котел на пелети, както и включена съдомиялна сезони на любовта 288 топлата вода. В този разход е и топлене на бойлер от горелката, но няма да е тази година.

При първа възможност бих го заменила с пелети, не топли особено и искам да я опитимизирам. Най-евтино е да наслагаш климатици или камина. Обмисляме отопление с пелети, заради хамалогията с пренасянето на дърва и постоянното зареждане, ще ни излиза доста скъпо. Имам обикновена камина.

You are here

За дървата вече са писали защо не са добър избор. Гледам спокойно телевизия без да увеличавам излишно Преди бях на дърва. Аз задължително ще взема един чувал за проба. Не са ми понятни тези 15 кубика дърва.

Ние с климатика сме големи късметлии - взехме един Хайер, тогава обзавеждахме апартамента и не ни се даваха много пари. Някой може ли да сподели нещо по въпроса. Когато стигне зададената за поддържане температура на въздуха започва да се гаси.


Facebook
Twitter
Коментари
Надка 15.07.2019 в 20:45 Отговор

При нашите сме на газ, обача там къщата е неенергийна, плюс стари радиатори с много вода и не може да има съпоставка. В началото съжалявахме, но след двегодишно ползване, се оказа, че не се и налага.

Оставете коментар

© 2015-2020 gobayou.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.