Географска карта на хасковска област

Публикувано на: 27.03.2020

Община Харманли. През общината преминават частично 9 пътя от Републиканската пътна мрежа на България с обща дължина ,3 km:.

Община Хасково. В южните и югозападните райони на община Хасково са разположени северните склонове на източнородопския рид Чуката. Останалите райони на община Хасково имат хълмист релеф и се заемат от Хасковската хълмиста област. Южен централен район за планиране. Долна махала, в з-щето на с. Област Хасково е област в България , разположена в южната част на страната, която граничи с Гърция и Турция.

Долно Войводино.

Криво поле. Посетен на 30 юни Останалите райони на община Хасково имат хълмист релеф и се заемат от Хасковската хълмиста област. Населени места в община Хасково. Последната промяна на страницата е извършена на 1 април г.

Община Любимец.

През 1 век районът е бил под контрола на Римската империя.

Карта - Област Хасково (Oblast Khaskovo)

Горно Войводино. Именни пространства Статия Беседа. След Малево продължава на североизток, а след село Стойково отново на изток, като заобикаля рида Хухла от северозапад и север в долина с десни стръмни и леви полегати склонове. Численост и дял на етническите групи според преброяванията на населението през годините: [3] [4].

През общината преминават частично 9 пътя от Републиканската пътна мрежа на България с обща дължина ,3 km:. През 8 век областта е завладяна от Първа българска държава и бил построен град Хасково ; град, който трябвало да има фортификационни функции и едновременно да подсигурява основния път, който минава през областта.

Последната промяна на страницата е извършена на 1 април г? Последната промяна на страницата е извършена на 8 септември г, географска карта на хасковска област. Общини в Област Хасково. В южните и югозападните райони на община Хасково са разположени северните склонове на източнородопския рид Чуката.

Численост и дял на населението по роден езикспоред преброяването на населението през г. Участвайте Защо. На 3 km североизточно от село Брягово напуска пределите на община Хасково и навлиза в община Харманли и там се влива отдясно в река Марица?

Област Хасково (Oblast Khaskovo)

Останалите райони на община Хасково имат хълмист релеф и се заемат от Хасковската хълмиста област. През 1 век районът е бил под контрола на Римската империя. Текстът е достъпен под лиценза Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното ; може да са приложени допълнителни условия.

Долно Големанци. Именни пространства Статия Беседа. Категория : Област Хасково? Основна водна артерия в общината е Харманлийска река 90 km. Минерални бани. Посетен на 30 юни Текстът е достъпен под лиценза Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното ; може да са приложени допълнителни условия?

Съдържание

Участвайте Защо? За подробности вижте Условия за ползване. Вижте пояснителната страница за други значения на Хасково.

В най-северната част на общината, по границата с община Димитровград, който трябвало да има фортификационни функции и едновременно да подсигурява основния път. Минималната височина на община Хасково от 86 географска карта на хасковска област н! Численост и дял на етническите групи според преброяванията на населението през годините: [3] [4]. Градът е бил част от защитите крепости на империята. Община Стамболово. През 8 век областта е завладяна от Първа българска държава и бил построен град Хасково ; гр.

Области в България. Област Хасково на картата на България.

На 3 km североизточно от село Брягово напуска пределите на община Хасково и навлиза в община Харманли и там се влива отдясно в река Марица. Община Стамболово. Област Хасково е област в България , разположена в южната част на страната, която граничи с Гърция и Турция. Поглед отвътре.

След Малево продължава на североизток, като заобикаля рида Хухла от северозапад и север в долина с десни стръмни и леви полегати склонове. Община Симеоновград. Първите селища по тези земи били организирани от тракийските племена през късната бронзова епоха. Община Минерални бани.


Facebook
Twitter
Коментари
Кичка 02.04.2020 в 18:11 Отговор

Численост и дял на населението по вероизповедание според преброяванията на населението през годините: [6] [7]. Община Ивайловград.

Лазко 28.03.2020 в 11:36 Отговор

Останалите райони на община Хасково имат хълмист релеф и се заемат от Хасковската хълмиста област. Област Хасково в Общомедия.

Оставете коментар

© 2015-2020 gobayou.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.