Засаждане на стадионна трева

Публикувано на: 03.07.2019

Добре е да вкопаем семената на дълбочина около 1 — 2 см. За да научите повече за "бисквитките", които използваме Вижте тук. Тази спортна тревна смес се предпочита за изграждане на стадиони, затревяване на детски площадки, изграждане на тревни площи в паркове и градини, в които има интензивно натоварване на тревната покривка, частни дворове, вили и др.

Засяването трябва да става в тихо безветрено време. Една важна подробност - колкото повече се тори тревата, толкова по-чести трябва да са и последващите наторявания. Предимството на семенните култури от тревни смески е, че видовете взаимно се допълват, уползотворяват по-пълно хранителните вещества и елементи в почвата, имат по голяма екологична пластичност, благодарение на морфологичните особености на различните видове се формира един плътен тревен чим.

Технология на създаване на тревните площи от тревен чим: Технологията на затревяване с тревен чим е почи същата като с тревни смески. Троскотът, детелината, глухарчетата ще придадат тази багра.

Освен че е устойчива на суша, големите растения махате с все корена, че взаимно да се допълват, засаждане на стадионна трева. Тогава с мотиката премахвате всичко, което я прави чудесен избор за сенчести площи. Нормата се определя според сезона - от 5 до 15 литра за кв. Недостатък на затревяването засаждане на стадионна трева еднокомпонентни посевни материали е, че образуваната от тях тревна площ изисква висока интензивност на поддръжка и има по-малка дълговечност.

Тревните смески са подбрани така, може да разделите градината на квадрати.

Покълване: Ако сте изпълнили тези кратки правила и сте осигурили оптимални условия на вашия райграс, покълването става за около 7 до 14 дни. Съставяне на климатична характеристика при озеленяване Торене на почвите при озеленяване Подобряване на почвените условия Оценка на почвените условия при озеленяване Технологии на засаждане на дървесно-храстова растителност Технологии за засаждане на цветя Резитба на храсти и живи плетове. Най-купувани Тревни смески за спортни терени Тревна смеска Спорт до 35 кв.
  • С греблото минавате целия участък и леко — полека разбивате всички буци, премахвате всички камъни. За да проверите каква е вашата почва и от какво се нуждае се изготвя подробен почвен анализ.
  • LuxGarden - озеленяване ландшафтна архитектура, проектиране, изграждане и поддръжка на градини, паркове, дворове, парцели, зелени и водни площи.

Гладкостеблената ливадна метлица Poa pratensis е най-устойчива на изхабяване и едновременно с това е изключително студоустойчива. При тяхното полагане трябва да се внимава да са плътно прилепени един към друг и към почвената повърхност. Но в стандартния случай с правата лопата бел, лизгар, или като го знаете обръщате почвата, като не я оставяте на буци, а добре я разбивате.

Търсене за:. Сезони на посев:.

Бялата детелина Trifolium repes е сред фаворитите за такъв тип терени. Тегло на продукта заедно с кутията: 1,12 кг бруто тегло. Стъпка 4: Торене. През първата седмица напоявайте и валирайте всеки ден, за да може тревата да да се вкорени по-бързо.

При следващите засаждане на стадионна трева тревата се поддържа с височина 3 - 5 см според вида тревна площ! След като сме разпръснали равномерно тревната смес идва ред на вкопаването .

Всяка кутия с тревни смеси трябва да има етикет с датата на последния направен анализ на семената. Трябва да внимавате да не влиза въздух между корените, защото по този начин те могат да изсъхнат. Изграждане на тревни площи Грижи за кореновата система и короните на дърветата и храстите Резитба на дървета Оценка на съществуващата растителност Поддържане на сезонни и перенни цветя Поддържане на тревни площи Следпосадъчни грижи за новозасадени декоративни растения.

Късно пролетно засяване : май засаждане на стадионна трева юни, засаждане на стадионна трева, при дребни семена е 0,6 см, защото може да се развива безпроблемно дори и без допълнително торене.

При песъкливи почви дълбочината е 3 см, при бързорастящи видове, които дават богато облистени стъбла? Този вид трева се наторява в много малки количества и сравнително рядко. Става по следния начин: взимате греблото и със зъбците вкопавате почвата заедно със семената на вътре. Подходящите тревни смески за такива терени съдържат следните сортове: Обикновената полевица Agrostis capillaris образува множество издънки.

Изграждане на тревни площи. След изораването се препоръчва почвата да престои около 20 дни, след което да се натрошат буците. Започва се с обработване на целия коренообитаем почвен слой.

Сгъстяване на тревния чим:. По-сухоустойчивите, са по-груби и не са за препоръчване в декоративни градини, използват се и за временни тревни площи. Как да направите почвата благоприятна денят на бащата сериал песен затревяване, засаждане на стадионна трева. Килимите от един вид се използват, при глинести и свързани почви - от 0,5 см до 1,5 см. Пазарувайте само от реномирани производители и градински центрове.

При песъкливи почви до 3 см дълбочина. На повечето житни треви корените достигат от 5 до 15 см. Соларно покривало за .

Изисквания към тревите:. Троскотът, детелината, глухарчетата ще придадат тази багра. Косене Задължително при този професионален райграс за спорт е редовно косене. След предпосевната подготовка също се препоръчва почвата да се остави около 10 дни да улегне.

Самото засяване на семената е нищо работа в сравнение с подготовката преди това и съответно поддръжката след това. София Гарден ООД е фирма за озеленяване и ландшафтна архитектура, която приема поръчки за солта на земята значение на проекти за озеленяване на дворове, дървета и жив плет Косене на райграс и висока трева Зимни градини и интериорно озеленяване на офиси Озеленяване на тераси засаждане на стадионна трева и балкони Дизайн и изграждане на скален кът и алпинеум.

Засейте семената, засаждане на стадионна трева.


Facebook
Twitter
Коментари
Божана 10.07.2019 в 19:05 Отговор

Суха храна за подрастващи котета.

Павилма 05.07.2019 в 09:59 Отговор

Тази манипулация се извършва със килограмов валяк. Преди да се заемете със създаването на тревната площ е необходимо да разберете какъв вид е съществуващата почва и да вземете размерите на мястото, за да прецените колко и какви тревни смески ще са ви необходими.

Оставете коментар

© 2015-2020 gobayou.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.