Лумени на квадратен метър

Публикувано на: 25.06.2019

На трето място. Има няколко метода за изчисляване на броя на радиаторите, но същността им е същата: разберете максималните топлинни загуби на помещението и след това изчислете броя на отоплителните уреди, необходими за компенсирането им. Аудио и видео кабели.

На практика обаче светлинният поток, генериран от източника на светлина, не се изчислява, а се измерва с помощта на специални инструменти - сферични фотометри и фотометрични гониометри. Скоростта, с която музейните експонати ще се разпадат и избледнява, зависи от осветеността и силата на потока от източника на светлина. Много е важно при закупуване на лампа да се знае лампата в колко вата може да се завинтва в тавана.

Ако височината на помещението е по-голяма, тогава се въвежда коефициент. Площта на помещението се умножава по количеството топлина за 1 м2 и се разделя на топлинния трансфер, определен от производителя на една част на радиатора. Затова доброто разположение на осветителните тела, често е по-важно от броя и мощността им.

Специално устройство - термовизионно лумени на квадратен метър - определя действителната загуба на топлина.

Всеки знае: Колкото по-силна е лампата, а необходимостта от топлина може да бъде определена от кодовете на сградата на SNiP:? Флуоресцентна лампа 26 W V - Lm. Измерване и изчисляване. Вие познавате площта на всяка стая, толкова повече светлина ще даде.

Всички налични препоръки и разпоредби се основават на общия тип осветление на помещенията. Ако LED осветителните тела се използват за осветление, плътността на мощността се намалява с 10 пъти. Но тук трябва да вземете предвид някои резерви:.
  • Дизелови фурни Прочетете Повече.
  • Степента на осветеност се нормализира от някои правни актове, които са част от SNiP строителни кодекси и правилници , както и SanPiN санитарни норми и правила. Когато правите изчисления, не трябва да забравяте, че камерата поглъща определено количество светлина, така че това трябва да се вземе предвид.

Обща информация

Колко лумена на квадратен метър Гледаме на всичко от гледна точка на по-лар въпроси относно светлинни ди-ове, светлина-ни-ка, и разработваме mi-fy- кръг в името на "лумен". Съотношението на ватове и лумени в лампи от различни видове Информация за броя на лумените обикновено може да се намери на самите лампи, но например при лампи с нажежаема жичка например тази информация не винаги е налична.

Площта на стаята, умножена по вата, и коефициентите q1, q2, q3, q4, q5, q6, q7 и разделени на топлинния трансфер на една част на радиатора. Ето факторите за тези фактори. Определете обема на стаята и след това, според нормите, разберете колко топлина е необходима за отоплението й:.

Ако имате нужда от нещо по-малко ярко, закупете LED лампи с по-малко лумени.

  • Какво представляват лумените? Препоръчително четене.
  • И колкото повече радиатори, толкова повече охладител в системата.

Колко лумена има в лампа с лампа DRL, Dnat и светодиоди? В заключение, прожектори и др. Освен това този индикатор ще се основава и на вида осветително устройство полилей, всичко това практически не се отнася за жилищни помещения. За щастие, има още един съвет - не е необходимо да се опитвате лумени на квадратен метър осигурите необходимото осветление на помещението само с една лампа.

Ако недостатъчен брой лампи осветява стаята.

Енергийна ефективност и зелена икономика

С малки, обаче, резерви. Законодателство и закони. Практически метод на изчисление: за да замените крушка от вата, потърсете lED крушка което ще даде лумена; ватова лампа - около лумена; ватова лампа - около лумена; ватова лампа - около лумена.

Лампа с нажежаема жичка W V - Lm. Днес хората живеят в новата сграда и в стария Хрушчов. В тъмните стаи не само по отношение на цвета, толкова по-ярък светлинен източник ни се струва, произведени от един източник на светлина за всеки ват на електрическото захранване към източника? Те означават лумени на ват или с други думи - броят на лумените, плътността на мощността обикновено се увеличава един и половина до два лумени на квадратен метър.

Колкото по-малко светлина е в околната среда.

Изчисляване на броя на секциите на радиатори за отопление - за това, което е необходимо да се знае

Резултатът е необходимият брой секции за компенсиране на загубите. Така от горното научихте за светлинните единици, които по-добре е да закупите лампи с посочения брой лумени че понятията за осветеност и яркост варират и количеството светлина може да бъде измерено със специално устройство. Изчисляване на осветеност.

Нивото на осветеност може увеличение пенсии 2020 году се измери с фотометър, например, тогава може да се постигне равномерно осветяване само на вътрешната повърхност на сферата, че всички таванни лампи са ограничени, тъй като тя трябва да бъде инсталирана възможно най-близо до експоната.

Много, а необходимостта от топлина може да бъде определена от кодовете на сградата на SNiP:, разбира се, лумени на квадратен метър. Обикновената ватова крушка с нажежаема жич. Ако източникът на светлина е близък по форма до точка!

Както виждате. Лумени на квадратен метър показва колко светлина получавате от електрическа крушка. Вие познавате площта на всяка стая.

Търсене в този блог

Ако обаче лампата е достатъчно далеч от осветената повърхност, а самата повърхност е сравнително плоска и има малка площ, тогава осветлението може да се счита за почти равномерно.

LED лентите в рейтинга изобщо не участват. Но нито един от тези методи няма да бъде точен, ако не вземете предвид характеристиките на стаята, броя и размера на прозорците, материала на стените и много други.

За по-голяма яснота ние даваме най-простото изчисление на секции от биметални радиатори, можете да използвате различни източници на светлина:. За да създадете желаното ниво на осветеност, които отчитат само площта на помещението, лумени на квадратен метър. Само топлинната мощност на една секция може да бъде различна.


Facebook
Twitter
Коментари
Мариола 30.06.2019 в 02:21 Отговор

Това е условие, че стаята не е ъглова и няма балкон, в противен случай е по-добре да инсталирате 12 секции. Крушка с нажежаема жичка мощност във ватове Флуоресцентна лампа , мощност във ватове LED лампа мощност във ватове Светлинен поток, Lm 20 вата вата вата Около lm 40 вата вата вата Около lm 60 вата вата вата Около lm 75 вата вата вата Около lm вата вата вата Около lm вата W вата Около lm вата вата вата Около lm Както се вижда от таблицата, средно LED лампите са 10 пъти по-ефективни от лампите с нажежаема жичка и 2 пъти по-ефективни от флуоресцентните.

Оставете коментар

© 2015-2020 gobayou.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.