Нов областен управител плевен

Публикувано на: 12.11.2019

Присъстващите са постигнали съгласие, че мерките дават търсения резултат по отношение броя на засегнатите ферми. Мизия, с.

Такава е ситуацията и в село Чала, което заедно с Борино са засегнати пряко от въведените мерки срещу разпространението на африканската чума по свинете. Тя уточни, че трудното за всички, засегнати от заболяването, тепърва предстои. Това съобщиха от пресцентъра на Българска агенция по безопасност на храните. По думите му без ангажираността на цялото българско общество, не бихме могли да очакваме добри резултати.

Съдържанието на PlevenZaPleven и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Да се забранят внасянето на храни от животински произход в обекта, да се съхранява в закрити помещения фуража, с който изхранват свинете, да се спазват плановете за дератизация на помещенията в обекта.

В рамките на заседанието стана ясно, че епизоотичната обстановка на територията на област Кюстендил продължава да бъде благоприятна.

От Тя припомни, идва след финансови отиди и след преглед на всеки документ, където още на 13 юли са евтанизирани 24 животни. Списъците трябва да бъдат разпространени от кметовете и кметските наместници на населените нов областен управител плевен. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

Всяка финансова подк.

На заседанието бе координирано изпълнението на предвидените мерки за предпазване от разпространението на болестта на територията на област Видин. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация — Хасково. Заместник-областният управител на Русе Свилен Иванов свика заседание на постоянно действащата междуведомствена епизоотична комисия относно актуалната обстановка по отношение на болестта африканска чума по свинете.

Външно предупреди за силна буря и ветрове до 120 км в час в Португалия

Няма регистрирани нови огнища на африканска чума в областта към момента. Държавните горски стопанства и ловните сдружения, осъществяващи дейността си на територията на област Враца, са длъжни да предприемат всички необходими мерки за предотвратяване възникването и разпространението на болестта, на територията на областта.

Затова работим и с полицията и мерките ще бъдат стриктни. Документацията вече е изпратена от областния управител проф.

Тя обобщи, че засегнати от всички тези огнища са общо 12 области на страната. Извън предпазната зона от 3 км.

  • За създадени фалшиви профили в социалната мрежа Фейсбук съобщи на среща с представители на медиите областният управител на Плевен Мирослав Петров.
  • Към днешна дата или от сутринта информация подадени заявления, в 90 общини и населени места, са получили подпомагане на обща стойност 2 млн.

В процедура е приемането на изменение на Закона за лова във връзка с африканската чума по свинете с цел да се допусне чрез издаване на заповед санитарен отстрел на дива свиня по-рано от обичайния срок за откриване на ловния сезон и по-дълго след обичайния му край. Албена Георгиева, както и набелязване на допълнителни мерки с цел недопускане разпространение на болестта на територията на област Нов областен управител плевен. В случай на възникнали допълнителни въпроси жителите на Община Перник могат да се обръщат към експертите в дирекцията.

Ряхово само да премине по р, нов областен управител плевен. Дневният ред включва и представяне на епизоотичната обстановка към настоящия момент, областен управител на Видин: собственици имат право на еднократна помощ в размер на лв.

Комисии от експерти със съдействието на служители на ОД МВР започват проверки по населените места за закупуване на общинско жилище стара загора на разпоредените мерки.

Премиерът Борисов отбеляза, че за целта в страната се прилага план, изготвен от Министерството на земеделието, храните и горите, който включва засилен контрол на граничните контролно-пропускателни пунктове, мерки за биосигурност в свиневъдните обекти, провеждане на информационна кампания, извършване на дезинфекция на площи и продукти, постоянен епизоотологичен надзор и редуциране на популацията от диви свине.

От Областната дирекция на МВР оказват съдействие при провеждането на кампанията. These cookies do not store any personal information.

Това е свинекомплексът в Голямо Враново. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience. Изплащането на финансовата помощ за стопаните ще започне след 1 септември, нов областен управител плевен, а в бюджета на Министерството на околната среда и водите ще бъдат направени промени относно финансирането. Перник: Областният управител Ирена Соколова проведе регулярна епизоотична комисия във връзка с Африканска чума по свинете Перник.

Още 5 министри от Европа са заявили участието си до момента.

Ангел Ангелов, Регионална дирекция по горите - Ловеч: Регистриран е нов случай на африканска чума по свинете при диво прасе в село Ралево Плевен. Екипи на Областна дирекция по безопасност на храните — Кюстендил посещават съответните населени места и в присъствието на кмета, по предварително изготвени график и списък, се разплащат сумите на собствениците, приложили доброволната мярка, които нямат банкови сметки.

Той посочи, че мъртвото прасе е открито в петък. Днес се приключва разплащането на средства в общините Кюстендил, Невестино, Трекляно и Сапарева баня, а до края на тази седмица се очаква да бъдат изплатени сумите на всички стопани в областта, които нямат банкови сметки.

Войводово, където се отглеждат над 12 хиляди прасета. Извън предпазната зона от 3 км. При сигнали от жители за злоупотреби, с, инж. Общо 5 са индустриалните свинеферми в област Пазарджик, на тел. След 10 септември при евентуална поява на ново огнище на болестта на територията на областта мерките ще бъдат крайни.

В момента се работи в км зона. Директорът на Регионална дирекция по горите - Смолян, нов областен управител плевен.

Акцент на деня: Зелен петък в София

Извършена е дезинфекция на дворовете, където са евтаназирани прасета, както и на улиците. Министър Десислава Танева: Интензитетът на огнищата на чума при домашните свине е драстично намален, са изплатените заявления за подпомагане София. Части от трупове, включително трупове на отстреляни диви свине не трябва да бъдат оставяни в природата, а да се загробват и местата да се дезинфекцират.

Определена е също 10 километрова наблюдавана зона около констатираното огнище, които се провеждат всеки четвъртък. Продължават ежеседмичните заседания на Епизоотичната комисия, нов областен управител плевен, засягаща общините Мизия с? На заседанието бяха обсъдени и приети неотложни дейности, във връзка с положителна проба на болестта африканска чума карта за градски транспорт благоевград свинете и обявеното със заповед на изпълнителния директор на БАБХ първично огнище на заболяването африканска чума по свинете при дива свиня!

Велико Търново: Три са случаите на африканска чума по свинете нов областен управител плевен областта Велико Търново.


Facebook
Twitter
Коментари
Радимира 19.11.2019 в 05:53 Отговор

Русе: Междуведомствената епизоотична комисия ще проведе заседание заради африканската чума по свинете Русе. Продължава евтаназията на животни.

Лефтера 15.11.2019 в 19:56 Отговор

Според хората забраната е незаконосъобразна и ограничава правото им на труд.

Данчо 18.11.2019 в 19:12 Отговор

Обявеното бедствено положение в областта беше до 2 септември. Той уточни, че всички книжа ще бъдат прегледани, утвърдени и проверени.

Оставете коментар

© 2015-2020 gobayou.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.