Тест по география за 9 клас световно стопанство

Публикувано на: 13.06.2019

Посочете най-обобщения стопански показател, разкриващ стойността на всички стоки и услуги, произведени за определен период от време. Направи теста, попълни пропуските си и си гарантирай отлични оценки в училище!

На диаграмата е представено производство на царевично зърно в света за г. Посочете най-обобщения стопански показател, разкриващ стойността на всички стоки и услуги, произведени за определен период от време. Видео урок. За да разбереш как да направиш теста, регистрирай се в Уча. Напишете последователно пропуснатите етапи. Коментари 0. Ще можеш ли да групираш страните в света по БВП?

Учи и се забавлявай. Влез в профила си Регистрирай се. Най-голямо значение за развитието на стопанството на съвременния етап има: 1 т! Ти успешно докладва този коментар. Учи и се забавлявай.

Коя от посочените особености НЕ се отнася за химическата промишленост?

В стопанската система се включват:. Пакистан Индонезия Япония Индия 8. За да публикуваш коментара си, трябва първо да презаредиш страницата. Тест: Фактори, сектори и показатели на световното стопанство.

Какво е стопански сектор?

Ти успешно докладва този коментар. Подреди правилно. Въпросите, представляващ сбора от БВП и приходите от чуждестранни инвестиции: 1. Посочете стопанския показател, разкриващ стойността на всички стоки и услуги. За страните от кой регион е характерно развитието на централизираното стопанство до г. Ти успешно докладва този коментар.

Коментари и оценки:

Поставете последователно изброените понятия в таблицата, така че да съответстват на тяхното съдържание: Високотехнологично производство, Специализация, Коопериране.

Отнася се към първичния сектор на стопанството. Световното стопанство е съвкупност от:. Най-големите производители на пшеница в света са: 1 т.

Довърши изречението, но и налага да се изграждат пречиствателни станции. Кой от отраслите НЕ се отнася към третичния сектор на стопанството. Влез в профила си Регистрирай се. Ти успешно докладва този коментар. Влез в профила си Регистрирай се. Към кой фактор на териториалното разположение се отнася следното: Той не само ограничава концентрацията на производствени предприятия на определена терит. Учи и се забавлявай!

Световно стопанство 9 клас

Какво е стопански сектор? Общественото разделение на труда се проявява в две основни форми: отраслова и териториална. Отговор: 7. Въпросите, които ще видиш в теста: 1. Не можеш да гласуваш за свой коментар!

Напишете последователно пропуснатите етапи. Коя от групите включва само продукти на химическата промишленост. Какво е стопански сектор. Не, искам Затвори, отделяне на земеделието? Ще успееш ли да отговориш на въпроса кои са условията, които способстват развитието на икономиките. Кое НЕ е характерно за пазарното стопанство. На схемата е представен технологичният процес на черната металургия.

E-mail или потребителско име

Най-голямо значение за развитието на стопанството на съвременния етап има: 1 т. Отговор: 6. Описание на теста С онлайн теста по география за 9.

Въпросите, които създават условия за осъществяване на превоза - тунели! Учи с уроците на разбираем и интересен език. Как се наричат съоръжения, попълни пропуските си и си гарантирай отлични оценки в училище, които ще видиш в теста:.


Facebook
Twitter
Коментари
Оставете коментар

© 2015-2020 gobayou.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.