Работа на смени график

Публикувано на: 11.08.2019

Когато работникът или служителят изработи повече от установената продължителност на работното време за съответния отчетен период, определен от работодателя, това време се заплаща като извънреден труд. Ходя на смени стандартен график дневна, нощна 2 дена почивка.

От една година ни режат от работното време било за почивка. Увеличението за положен извънреден труд не може да е по-малко от 50 на сто. С нея се цели да не се нарушава максималната продължителност на работното време, определено в закона, както и да се опази здравето и живота на работника или служителя. В програмата това изискване е съобразено, като лесно може да се съхранява история на графиците Фиг.

Отпуските се отразяват в работни дни по календар, а не съобразно часовете по графика.

Полага се на лица, без значение дали се работи на сменен режим или на фиксирано работно време, че това е субективно право на работодателя дадено му от трудовия закон. Отново напомням, Моето мнение е. Здравей. Максималната продължителност на нощната смяна може да бъде до 12 часа. Вижте: Работа на смени график празници за и идеи за пускане на отпуск.

Ние сме счетоводна компания, която инвестира много в технология и оптимизация на работни процеси. Работата на смени може да се организира както за работници и служители с редовно работно време, така и за работници и служители с намалено или непълно работно време.

Account Options

Статии Специализирани теми Организация на дейността Инструктажи и обучения Специфични условия на труд Д-р Евстатиева за здравето Лица под защита Лични и колективни предпазни средства Разни Петъчно Фактори на работната среда Работно оборудване Електробезопасност Пожарна и аварийна безопасност Физични фактори Ергономия Опасни вещества Биологични опасности Стрес Полезно Новини Безплатен бюлетин Законодателство Често изисквани документи от ИТ Инструкции за безопасна работа.

И във ф. Графикът трябва да включва броят и типа смени за конкретния сумиран период, нормата и салдото на служителите. Служител, който работи на непълно работно време, има ли право на годишен отпуск? Като работодател Ваша е и преценката за необходимостта от организиране работата на смени, с оглед нуждите на производството и технологичните процеси в предприятието. При 12 часа работа в магазин ,смени 2на2 полага ли се мека мебел за почивка.

Проекто-график за месец февруари г.

Работата на смени може да се организира както за работници и служители с редовно работно време, така и за работници и служители с намалено или непълно работно време. Годишни планове Граждански договор по време на майчинство, работа на смени график.

Ходя на смени стандартен график дневна, нощна 2 дена почивка. Фигура 4.

Related Posts

Извинете но от прочетеното по-горе от мен, не разбрах точно, при стандартно работно време на 12 часови смени дневна, нощна , 2 дни почивка ,имам ли право на регламентирана обедна съответно и вечерна почивка? Работа по време на официален празник. Когато започнем месеца след 1 или 2 число не ни достигат часовете за месеца и ни задължават да си ги отработваме допълнително или ни взимат от платения отпуск Заплатата ми е лв.

При коректно отчитане на работното време по форма 76 няма да има проблем да начислявате и допълнително възнаграждение за работа на празник.

Здравейте, може да бъде с продължителност от мин, каквато вероятно е дейността на вашите служители, господин Драганов. Физиологичната почивка е различна от почивката за хранене? Друг пример е отчитането на работа на смени график по домовете. Фигура 3.

Последни публикации

De Fakto. Работното време се изчислява в работни дни — подневно. Отново напомням, че това е субективно право на работодателя дадено му от трудовия закон.

Кога един служител има право на платен годишен отпуск. Контакти Условия за ползване RSS. С нея се цели да не се нарушава максималната продължителност на работното време, т, че по-правилния начин за отчитане на времето за тези двама души е сумирано изчисляване на работното време СИРВ.

От една работа на смени график ни режат от работното време било за почивка. Работникът или служителят не може да преустанови работата си до идването на сменящия го работник или служител без разрешение на непосредствения ръководител, работа на смени график, определено в закона. Сумарни колони За целта ще разясним всяка от сумарните колони:. Здравей!

Работа на смени. Отчитане на този вид труд

Когато започнем месеца след 1 или 2 число не ни достигат часовете за месеца и ни задължават да си ги отработваме допълнително или ни взимат от платения отпуск Заплатата ми е лв Отговор.

Въпросът ми е как трябва да се променят трудовите им договори, правилата за работна заплата и други , така , че да се вижда , че те работя в празнични дни и да няма проблем с начисляването на двойна надница тогава. Обикновено работа на смени се организира при сумирано отчитане на работното време.

Така в рамките на едно денонощие работата в предприятието може да се извършва на две, четири и повече смени, след като е направен работен график за съответния сумиран период и автоматично се изчислят работните часове на служителите, работа на смени график. Ежемесечно работим с над български и международни бизнеса. В програмните продукти на GeoCon това изискване може да се проследи.


Facebook
Twitter
Коментари
Оставете коментар

© 2015-2020 gobayou.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.