Тест по български език за 2-ри клас

Публикувано на: 28.07.2019

На празните места поставете подходящи глаголи. Звукосъчетание и буква. Попълнете пропуснатите букви.

Гласни звукове. Прилагателно име. Гъбка тя видяла и под нея се поспряла. Втори раздел Думата като част на речта. Думата като част на речта.

А дъждецът не преставал, все по-силен ставал. Преобразуване на съобщително във въпросително и на въпросително в съобщително изречение. Някъде из гората бръмчаха насекоми. Той ги учеше и им разказваше приказки. Видове общуване.

Привечер над гората заваля дъжд. Съчинявам приказка по аналогия.

Тестове по Български език

Ако от сбора на числата 42 и 7 извадиш 9, ще научиш до колко години живее щраусът. В тази рубрика ще качвам примерни варианти на тестове и допълнителни задачи за упражнение през почивните дни. От хралупата на близкото дърво се показа катеричка. Жиците заприличаха на броеници. Пети раздел Текст и общуване.

По колко стола има около всяка маса. Жълтият листак в градината светна. Той пълзеше по стъблото и търсеще червеи. Правопис на съществителните имена. Седми раздел. Бедрото на равнобедрен триъгълник е 16см, а основата му е с 2см по-голяма.

ОУ "Никола Вапцаров" Добрич 3 клас

Цъфнали 16 цветя. Колко ще станат зайците, ако се родят още 25 зайчета? Колко маски всичко са поръчали?

Прочетете внимателно текста! Четвърти раздел Изречението като езикова единица. След като удари очилищния званец, Владко отиде в блиската градинка! Допълни изреченията с подходящи прилагателни имена. Врабче Котката влезе бързо В салона има 24 червени стола и с 16 повече бели.

Блог за образователни материали

Трудните звукове и букви. Взе го Сашко в свойта шепа. Описание на животно.

Почна нежно да отглежда свойто птиче и успя не да го спаси, а даже да го чуе как пропя. Ще узнаеш до колко години живее бухалът, ако разликата на числата 69 и 7 събереш с 6. Едното събираемо е 5. Те издаваха тъжен вик. Заглавие на книга. След като удари очилищния званец, студен и фантастичен начин.

Големите гроздови зърна под лозницата набъбнаха. Гладкият тъмен лед и заскрежените дървета са красиви по един мразовит, Владко отиде в блиската градинка.

Птиче и момче. Ей отнейде долетяла пеперудка бяла. Ох, птиченце, каква голяма скръб ми причини! Затрупа гори, затрупа поля.

Гласни звукове и техните букви. Да, искам. Силен дъжд настигнал мравката в гората.


Facebook
Twitter
Коментари
Недко 07.08.2019 в 07:57 Отговор

Кики се събуди в хралупата от силни удари.

Вивиан 01.08.2019 в 03:05 Отговор

Така доживя до пролетта, на скрито място, де няма зверове, де няма врагове

Венки 07.08.2019 в 05:32 Отговор

От баба пристигат красиви картички с пухкави пиленца и разкошни жълти нарциси.

Оставете коментар

© 2015-2020 gobayou.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.