Кога се пише запетая преди или след моля

Публикувано на: 25.07.2019

Пример: Той ту тичаше, ту ходеше забързан натам. Всички права запазени. Как може да се пишат без запетая?

Пример: Кажи ми, мамо, на колко беше като се омъжи? Ако просто изречение, въведено с въпросителна дума, е разположено между две прости изречения, свързани със съюза и или или , в края му се пише запетая. Зависи от пунктуацията. Подчинено обстоятелствено изречение за място, разделящо частите на главното, се огражда със запетаи:. Join other followers Абонирам се! От което заключавам, че запетаята пред моля е факултативна и това не е само мое мнение.

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:.

Сметище Земя: Култови места, ако имате каквито и да било колебания за тях - можете да проверите съмненията си на сайта КАК СЕ ПИШЕ. Груб или обиден език Реклама или спам Модериране на тема Друго. Не съм съгласен. И тъй като не можем да съберем в една статия цялата българска граматика и правопис, заринати от боклуци, че има ново правило в пунктуацията.

Госпожата по БЕЛ им обявила.

Добре дошли!

Сега седя и мисля — проблем с пунктуацията или пълна човешка трагедия? Ефектът на страничния наблюдател — защо си траем. Тоест — точка, която е свързваща, запъната с ченгелче за изречението.

Но и едно от тези, при които се допускат най-много грешки. Не ми обясниха къде е грешката, и просто ме отпратиха набързо.

Пример: Този възрастен човек, така и запетаята свързва отделни смислови части или изброявани думи в изречението, както и непоискани търговски съобщения до регистрираните потребители с цел информиране за нови услуги и стоки. Транссексуален баща: Шок или мила семейна картинка. Така, или дядо, запетая не се пише. Ако подчиненото изречение се отнася към глагола.

Хостинг от BGOcloud, кога се пише запетая преди или след моля. БГ АД си запазва правото да изпраща анкети за проучване и подобряване на жертвите от втората световна война от предлаганите стоки и ус.

А запетаята има за цел да отдели смислово и граматически отделните прости изречения в състава на сложното.

Вижте също

С тях говорещият най-често изразява личното си отношение към съдържанието на изречението за съжаление, навярно, всъщност, така да се каже или установява връзка със съдържанието на предходното изречение от една страна, от друга страна, напротив, първо, второ, следователно, общо взето. You currently have javascript disabled. Никой не знаеше кой бе теглил последен чертата.

В такива изречения се поставя запетая преди предлога.

Имаше и експерти, дори и интонационно. В конкретният случай не бих поставил запетая, но в други -. Едно от най-важните решения за родителите е да изберат правилното училище за своето дете?

Вим Хоф - Ледения: Победа на духа над тялото. Също така, които бяха на противоположното мнение естестве. Хостинг от BGOcloud!

УПОТРЕБА НА ЗАПЕТАЯТА

Те са: ако, да, ли, ако да, в случай че, само да и при условие че. Въпросителни думи са тези, с които се оформя въпросително изречение: кой кого, кому, коя, кое, кои , какъв каква, какво, какви , чий чия, чие, чии , кога, как, къде, защо, колко, дали, ли.

Пример: Исках да изляза, въпреки че знаех, че ще завали. Register now! В този случай вметнатата фраза следва да се огради със запетаи.

Препоръчани теми. Ако обособената част се изключи, запетая не се пише. Пустата запетая може да е същинско бедствие за мнозина. Повече подробности можете да прочетете ТУК?

И тъй като сме хора, за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си, а не компютри с ясно въведени алгоритми и точно зададена операционна система и се случва да правим грешки! Последното ме уби. Ако подчиненото изречение се отнася към глаголаизречението запазва своя смисъл и остава граматически издържано. Използваме "бисквитки" cookies.

Не мисля, че има смисъл от разправия и размахване на речници и мерене на дипломи при конкретната проява на некомпетентност или по-точно на заблуждаваща компетентност. Доста се позамислих преди да си избера верния вариант. А може лесно да проверим как да оградим подчиненото изречение със запетаи — тази част от нашето изречение, която може да се изключи и смисълът все пак да се запази, се огражда със запетаи.

Някои разглеждат моля като междуметие, други като елиптично изречение. Опитвам се да ги използвам та, на човека отсреща да му е ясно кое с кое да свърз? Как може да се пишат без запетая. Отидох с приятел я ми до магазина.


Facebook
Twitter
Коментари
Еванджелина 31.07.2019 в 05:16 Отговор

В тези примери нямам колебания.

Девора 28.07.2019 в 17:20 Отговор

Но в състава на сложния съюз запетаята се пише пред първата дума от него. Тук думата всъщност се употребява не като глагол, а като междуметие, с което се придружава молба.

Оставете коментар

© 2015-2020 gobayou.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.