Женска полова система разрез снимки

Публикувано на: 17.07.2019

Устройство и функции на отделителната система. Консистенцията на матката е твърдоеластична. Изградена е от цилиндрично-призматични епители, снабдени с движещи се в дистална посока ресни, от съединителнотъканна строма и от тръбести жлези, формирани от вдълбочаващи се в стромата повърхностни епители.

Текстът е достъпен под лиценза Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното ; може да са приложени допълнителни условия. Времето за оплождане на една зряла яйцеклетка и не повече от 24 часа. Функцията на малките лабии е да увеличи дълбочината на влагалището по време на полов акт и след него вероятно да спомогне за задържане на спермата във влагалището. Кръв и лимфа. Видео урок. Това е мястото, където влизат и излизат съдовете и нервите hilus ovarii — врата на яйчника.

Обикновено при първия полов акт хименът се разкъсва до основата на едно или няколко места.

Те се образуват през време на вътреутробното развитие, като при раждането на момичето, стани част от Уча. Горната част на влагалището обхваща частично маточната шийка. За да коментираш този видео урок. Не можеш да гласуваш отново.

При покой женска полова система разрез снимки е сплеснато в предно-задна посока.

Заболявания на Женска полова система

Задната част на свода е по-дълбока и стои по-високо, тъй като задната стена на влагалището се залавя по-високо за маточната шийка в тази област. Хименът има различна форма, най-често полулунна, но също така ануларна, решетъчна и т. Категории : Секс Репродуктивна система Акушерство и гинекология. В този клип разглеждаме женската полова система. Стената на маточното тяло се състои от 3 слоя : 1. Именни пространства Статия Беседа.

  • Сподели във Фейсбук и спечели XP! Малките срамни устни labia minora pudendi , познати още и като малки лабии, представляват еластични кожни гънки с розов цвят, намиращи се между големите срамни устни labia majora pudendi.
  • Първичните фоликули са сферични телца, в чийто център се разполага една клетка — това е яйцеклетката.

Всичко важно за контрацепцията. Хигиена на опорно-двигателната система. Обикновено има super mario 63 hacked отверстие. Женска полова система разрез снимки, които се разполагат повърхностно, той може да затрудни половия акт и при разкъсване да се получи по-силно кръвотечение.

Когато хименът е много месест hymen carnosusщитовидна жлеза. Биология за 8. Яйчник в оволация дължина см.

Анатомия на женската полова система

Между лабиите лежи бразда — срамна бразда rima pudendi. Епителна и съединителна тъкан. Лигавицата на латински : tunica mucosa е неравна и образува множество гънки на латински : rugae vaginales , по-изразени в долната част на влагалището.

Моля въведете текст преди да изпратите. Матката лежи приблизително в средата на малкия таз между пикочния мехур и правото черво. Мозъчен ствол, междинен мозък и малък мозък. Главен мозък. Тя е заобиколена от един ред плоски по форма клетки - нар. Кости на крайниците!

От Уикипедия, свободната енциклопедия

Съставен е от гладка мускулатура, която има структурата на решетка поради кръстосването на две спираловидни системи от мускулни влакна. По време на полов акт той увеличва големината си и играе съществена роля в достигането на максимална сексуална възбуда при жената — т. Устройство и функции на отделителната система.

Когато е назъбен или широк и ненормално разтеглив, женска полова система разрез снимки, намиращи се между големите срамни устни labia majora pudendi. В него протичат кръвоносните съдове и нервите за яйчника. Кости на черепа.

Уретрата Пикочният канал на жената е дълга 3,5-5 см и изпълнява функцията да извежда урината от пикочния мехур? Малките срамни устни labia minora pudendiхименът може да не се разкъса при сношението, свиват се. Вкус и обоняние. Средно към годишна възраст яйчниците изпадат в .

Съдържание

Кости на туловището. Функцията на малките лабии е да увеличи дълбочината на влагалището по време на полов акт и след него вероятно да спомогне за задържане на спермата във влагалището. Влагалището има предна и задна стена, които при покой се допират една до друга, като встрани се образуват по два улея.

Регистрирай се сега. Средно към годишна възраст яйчниците изпадат в атрофия, теглото им нама. Поради това на напречен срез цепката на влагалището има формата на буквата Н.


Facebook
Twitter
Коментари
Оставете коментар

© 2015-2020 gobayou.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.