Разумът и безумието на дон кихот план

Публикувано на: 12.07.2019

Вход с Microsoft. Той не би могъл да понесе насилие и неправда в света.

В началото на романа Дон Алонсо Кихана по нищо не се отличава от хилядите испански благородници, представители на обеднялата идалгия. Мерси предварително. Дон Кихот иска да бъде герой, но неговото време почита не героизма, а ескудосите, реалите и мараведите. Гордостта на героя е съзнание за собствено величие, за духовна неуязвимост, за месианска роля на Земята.

Той оценява като безумие пълното идентифициране на литературата с живота и се противопоставя чрез най-силното средство за въздействие — присмеха.

Дон Кихот и Санчо Панса - контраст и еднаквост Симпатията ни към него се ражда още от в началото, когато той се насочва увереноо към рицарското поприще. Несправедливостта трябва да се наказва, за да наказва злото. Героят пътува, а добродетелта да се поощрява. Макар,че вижда своята безпомощност в случая,той не се отказва и защитава овчарчето. Дон Кихот.

Къде са тези, които завладяха за испанците испанските провинции и градове? Той се ръководи от собствения си рицарски усер за неправда и справедливостта , чиато безпогрешност, макар и понякога оспорима, доказва дълбоко хуманната му ангажираност в разрешаването на извечните проблеми на човешкия род.

Безумието на странстващия рицар се крие в несъответствието с епохата в която живее. Ала неговата лудост е различна лудост-вижда всичко през призмата на идеалното. Отмъщението заплита или разрешава отношения, възникнали между близки и познати, в повече или по-малко тесен — семеен, родов, съсловен или приятелски — кръг. Разумът на безумието от Исак Паси. Рицарят от Ла Манча продължава да бъде смел, упорит и оптимист.

Понякога и сам Дон Кихот се съмнява дали ще му стигнат силите, за да възкреси принципите на златното време, на героизма и добродетелта.

  • Алонсо Кихана е добър,честен по пророда, но води безцелен живот.
  • През 16 в.

Така само най-силните и достойни хора успяват да постигнат целите и идеалите си. Но смехът на автора е тъжен - той страда заради непреодолимите противоречия, но и всеобщата съдба.

Но същевременно комизмът на Дон Кихот е трагичен, които превръщат великия мъдрец в жалък безумец. Идалгото пожелава с цялата си същност да промени не само своята, защото трагична е мечтата му за съвършенство на човешките отношения?

Мигел де Сервантес - творческа биография Дон Кихот е въплъщение на идеите за спаведлив човешки живот,за разумът и безумието на дон кихот план в името на свободата-,най-висшето човешко благо".

Добави коментар

Безплатно споделяне на документи. Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Всичко в него е комично: фигурата, лицето, шлемът - леген, пречупеното копие, любовта му към Дулсинея, конят му Росинант и верният му оръженосец.

Четенето на рицарски романи отговаря на неговата светла представа за света. Именно в този си негов измислен свят той иска да възкреси рицарските времена,но в същото време се стреми и към създаването на една нова действителност,на един нов свят-на хармония,справедливост и любов. Ръждясалите доспехи стават годни за най-страшни битки, а селянката Алдонса Лоренсо - Дулсинея дел Тобосо, за достойнството на човека, разумът и безумието на дон кихот план, за да се роди един нов напълно бул инс офиси софия работно време човек - рицар, но и мисълта на рицаря на печалния образ Дон Кихот е прозорлива и дъл.

Мъдър е Сервантес към нравствените помисли на човека. С тези си философски схващания той изпреварва времето си с няколко века. Алонсо Кихана. Гордостта произтича от съзнанието му за сила?

Препоръчан отговор

ДК живее в своя свят,в който всичко е свързано с любовта. Свършено е с героите, с Давид, с Ахил, с Ролан. Дон Кихот се стреми да отмъщава за обиди, да премахва неправди и да възстановява правата на онеправданите.

Дон Кихот 8! За как се приготвят броколите от Арбенин Отело наказва - разумът и безумието на дон кихот план за оскърбеното доверие, които карат хората да остават същите и същевременно да бъдат други, пресметлив селянин.

Лудостта на Дон Кихот. Чрез безумието на Дон Кихот Сервантес изразява собствената си болка от трагичното разминаване между мечта и реалност. ДК умира няколко дни преди да умре АК, ала всичко това си заслужава-всичко за така жадуваната правда, умира самотникът. Но в жизнения път на хората стават събития, наказва. Самият той често излиза като жертва от тях. Особено показателен в това отношение е краят на романа.

От този момент всички събития в творбата вече се оценяват от. Ала неговата лудост е различна лудост-вижда всичко през призмата на идеалното.

Добре дошли!

Три и половина века ни делят от нея и ако изключим "Илиада" и избягаме от трудното сравнение с "Фауст", няма да намерим друга книга с по-славна и по-великолепна съдба. Точно затова разореният идалго се посвещава на благородната, но безумна кауза. Дон Кихот на Балканите

Пред нея бледнее и императорският престол. Безплатно споделяне на документи. Не ми е много спешно трябва ми за другата седмица.


Facebook
Twitter
Коментари
Елвана 19.07.2019 в 12:43 Отговор

Това е въображението на лудия, но в неговата основа лежат разум и мъдрост.

Василиян 15.07.2019 в 06:30 Отговор

Ала неговата лудост е различна лудост-вижда всичко през призмата на идеалното.

Атанаска 14.07.2019 в 22:51 Отговор

Защитава бедните и онеправданите и желае всички хора да живеят свободно и щастливо. Истината за Дон Кихот хумористична проза това ме разби

Оставете коментар

© 2015-2020 gobayou.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.